Hodász András atya látogatása

Gábor Bertalan | 22.5.2019

2019. május 22-én vendégelőadóként érkezett a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontba Hodász András atya Budapestről, akit 2014. június 14-én szenteltek pappá Esztergomban. Főpásztora a Római Pápai Magyar Intézetbe küldte tanulmányai folytatására /2014-2016/. Káplán volt a Budapest-Kispesti Nagyboldogasszony főplébánián 2016-2018, plébániai kormányzó Bp.-Angyalföldi Szent Mihály Plébánián 2018-.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem segédlelkésze 2016-2017. Lelkésze 2017-2018. A Budapesti Karizmatikus Személyi Plébánia plébániai kormányzója is 2018-.

Amikor a közelmúltban elköszönt a 777 blog olvasóitól, azt írta, hogy a következő időben az imádságra és az életrendezésre szeretne összpontosítani. Arra a kérdésre, hogy hol tart ezen az úton? – ezt válaszolta: 

Egy előadásom alkalmával valaki azt kérdezte tőlem, hogy amikor felszenteltek, „sztárpapnak” készültem, így képzeltem-e a jövőmet? Azt feleltem, hogy egyáltalán nem készültem sztárpapnak. Nem gondoltam arra, hogy nekem imázst kellene építenem. Akkor körülbelül két éve voltam a 777 blog állandó munkatársa, és kezdtem azt érezni – nem a 777 hibájából –, hogy a kialakult médiaprofilom túlnőtt rajtam, elidegenít önmagamtól. Ismert és elismert papnak lenni jó, de ennek megvannak a hátrányai is: a szerep magával sodor, elbizonytalanít magamban, elvárásokat támaszt velem szemben, és nem biztos, hogy jó irányba visz. Nehéz meglátni egy ilyen helyzetben, hol az a pont, amikor az imázsom átveszi Jézus helyét. Persze az ismert ember szava többekhez eljut, és talán többen is hallgatnak rá, ez jó. Az viszont már inkább árt, mint használ, ha az emberek miattam jönnek a misére, és nem Jézus miatt. Be kellett húznom a kéziféket, mert nem tudtam, mi a megoldás. Szeretném olyan pályára állítani az életem, ami sokkal inkább Jézusról szól. A cél, hogy ne a „sztárpap” jelenjen meg az emberek előtt, hanem Jézus.

András atya az iskolában két előadást tartott, amelyet nagy érdeklődéssel hallgattak úgy a diákok, mint a tanárok, majd szentmisét mutatott be a plébániatemplomban, ahol a hívek egy új lelkipásztori stílust tapasztalhattak meg. Előtte meglátogatta a bodollói és a makranci templomot. Mindkét helyen megcsodálta a helyi értékeket és rácsodálkozott az érdekes és elgondolkodtató összefüggésekre.

Adja Isten, hogy itt léte körükben gyümölcsöző legyen úgy számára, mint az itt élőknek.  Adja Isten, hogy életünk napjai inkább békések legyenek, mint tökéletesek. Adja Isten, hogy életünk eseményeire felkészüljünk, s ne kikészüljünk.

   

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Hodász András atya látogatása
|
Készítette: romkat.sk
|
close