„Ti adjatok nekik enni!”

Gábor Bertalan | 23.6.2019

 

 

47 országból csatlakoztak a világméretű szentségimádási lánchoz. Ez volt a negyedik szentségimádási lánc, korábban még egyszer sem csatlakoztak ilyen sok országból

 

Kontinenseket átívelően fogtak össze, hogy közös imádsággal hordozzák a testi és lelki éhezőket. Többek között Thaiföld, Tajvan, Etiópia, Paraguay, Chile, Szingapúr, India, az USA és számos európai ország csatlakozott a szentségimádási lánchoz, közel 700 helyszínen imádkoztak. Ez volt a negyedik ilyen imalánc, az első alkalommal 18 ország vett részt, most minden korábbit meghaladva, 47 ország csatlakozott.

 

Az Oltáriszentség előtt eltöltött és odaajándékozott egy óra – azon túl, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés újabb állomását adta – olyan kegyelmeket hordoz, amely túlmutat emberi szándékainkon. Weöres Sándor szavaival élve, az együttes ima ereje a létrát nemcsak bennünk, hanem körülöttünk is létrehozta. Összeköttetést biztosított ég és föld között, Isten és ember munkálkodását segítve egy jobb és figyelmesebb világért. „Ahol ugyanis ketten, vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20)

 

Erdő Péter bíboros így buzdított a szentségimádáson való részvételre: „Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz minden nap, a világ végezetéig. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.”

 

Templomunkban 58-an regisztráltak. Köszönjük a regisztráltaknak, és azoknak is, akik segítettek a regisztrálásban.

  

Ma 11.5.2021 van, névnapját unnepli Ferenc, holnap Pongrác.
Gratulálunk!
Hírek
„Ti adjatok nekik enni!”
|
Készítette: romkat.sk
|
close