Kármel-hegyi Boldogasszony búcsú Barkán

Gábor Bertalan | 23.7.2019

 

 

2019. július 21.-én Barkán a magyar nyelvű záró szentmisét Cserháti Ferenc budapesti segédpüspök celebrálta a környékbeli papokkal, több száz hívő imádságos jelenlétében a határ mindkét oldaláról.

Homíliájában a püspök a Szűzanya példájára a gyengédség forradalmára buzdította a híveket, hogy az elődökhöz híven a skapulárén keresztül a Boldogasszonyt tisztelve alakítsák életüket. A keresztény magatartás váljék számukra habitussá. Fogadják továbbra is megtisztult szívvel Isten igéjét és szenteljék bátran magukat testvéreik buzgó szolgálatára.

A zarándokok között már hagyományosan ott voltak a Szent István Lovagrend tagjai is, akik a szentmise után a Szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont részére a nemzeti trikolór egy darabját adományozták, azzal a kívánsággal, hogy az intézmény hirdesse a 48-as hősök hűségét és bátorságát Isten előtt, a Haza oltáránál.

A zászlódarab annak az 1848 méteres Nemzeti Trikolórnak egy darabja, amelyet 2018. március 15.-én az Andrássy úton a forradalom emlékére feszítettek ki az Operától a Hősök teréig.

 

 

 

 

 

 

 

    

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Kármel-hegyi Boldogasszony búcsú Barkán
|
Készítette: romkat.sk
|
close