A teljesebb Isten országáért…

Gábor Bertalan | 18.8.2019

 

2019. augusztus 13-án a Mária Rádió, élő közvetítésében ismét megtartottuk Bodollón a Fatimai engesztelő imatalálkozót.

Amint tudjuk - a Szűzanya, 1917. május 13-án, az első fatimai jelenésekor, arra kérte a három pásztorgyermeket, hogy minden hónap 13. napján jöjjenek el a megadott helyre. Az első három alkalom után - augusztusban - azonban erre nem került sor. Augusztus tizenharmadikán ugyanis már kora reggel hatalmas tömeg, mintegy tizenöt-húszezren érkeztek Cova da Iriába. A zarándokok rózsafüzért imádkoztak és szenténekeket énekeltek, de a gyermekeket a szülők, egyik pillanatról a másikra, a hívők nagy csalódottságára, a nagy tömegből kimentve, hazahívták. Az emberek hiába várták visszatérésüket, a körzet közigazgatási központja, Ourém város ateista és szabadkőműves polgármestere, Artur de Oliveira Santos ugyanis autón a Cova da Iriától 15 km-re fekvő Vila Nova de Ourém városba vitte a három pásztorgyermeket és letartóztatta őket. Csak augusztus 15-én este engedte őket szabadon, közben ígéretekkel és életveszélyes fenyegetésekkel próbálta megtudni tőlük a „titkot”, amelyet a Szűzanya bízott rájuk.

Később Lúcia nővér, mivel az emberek számtalan szűnni nem akaró, újra meg újra feltett kérdésekkel árasztották el: a jelenésekről, a látnokokról, a kapott Üzenetről és az abban elhangzott kérésekről, ezért a nővér a Szentszék felhatalmazását kérte - amit meg is kapott - hogy egy írást jelentethessen meg, amelyben átfogó választ ad mindezekre. Így született meg „A fatimai üzenet felhívásai” című műve.

Írásában Lúcia nővér egyenként elemezte az égi Üzenet felhívásait. Ezek között a tizenharmadik helyet foglalja el a Szűzanya 1917. augusztus 19-i felhívása: „Imádkozzatok, sokat imádkozzatok, és hozzatok áldozatot a bűnösökért, mert sok lélek kerül a pokolba. Nincs, aki áldozatot hozzon és imádkozzon értük”.

A bodollói zarándokok ennek a kérésnek igyekeztek most is eleget tenni. Immár 203. alkalommal találkoztak. Egy küldetést teljesítettek. A küldetés Krisztus Urunk missziójának folytatása a földön. A Szűzanya ugyanis együttműködésre hív bennünket, Fia, Jézus Krisztus, megváltó művének végrehajtásában, vagyis a lelkek megmentésében.

A szentmise végén Király Antal, okleveles mérnök, főkurátor mondott köszönetet. Többek között - mivel „A nemzet a nyelvében él, a dalában érez, és a kultúrájával tanúskodik.” - lelki találkozóra invitálta Szent István Király ünnepe kapcsán Hímbe és Makrancra a híveket, majd az egyháztanács nevében megköszönte, hogy a Szűzanya kérésére a koraestét is együtt töltötték itt, Bodollón immár 203. alkalommal.

 

Adja Isten, hogy tudjunk továbbra is együtt imádkozni és áldozatot hozni a szeretet teljességében, és így Isten országa egyre teljesebb legyen köztünk, bennünk és általunk.

 

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
A teljesebb Isten országáért…
|
Készítette: romkat.sk
|
close