Magyarok Kenyere – jótékonysági program

Gábor Bertalan | 27.9.2019

 

Az idén immár kilencedik alkalommal gyűjtöttek búzát a Kárpát-medence minden szögletéből, hogy összeöntve és megőrülve a sok millió búzaszemet, liszt készülhessen a rászorulóknak. A felajánlott búza egy része liszt, a másik része kenyér formájában jut el a rászorulókhoz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területi egységei megyei szinten osztották szét a nemes adományt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2019. szeptember 25.-én Abaújszántón volt az szimbolikus átadás. A kamara az idén is 1000.- kg lisztet adományozott a Szepsi Esperesi Körzetnek szétosztásra.

A becses adományt szimbolikusan Gábor Bertalan, szepsi esperes-plébános és Mihályi Molnár László, a szepsi egyháztanács főkurátora vette át. A lisztadomány szétosztása előreláthatóan ádvent folyamán fog történni. Az ünnepélyes átadást Bodollón tervezzük december 13.-án, a Fatimai engesztelő imatalálkozó keretében.

A becses adományt ezúton is köszönjük és minden adományozott nevében előre is kifezezzük köszöntünket, hálánkat és őszinte nagyrabecsülésünket.

 

Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Magyarok Kenyere – jótékonysági program
|
Készítette: romkat.sk
|
close