Iparista hálaadás

Gábor Bertalan | 13.10.2019

 

 

2019. október 13.-án a vasárnapi szentmisén részt vettek többek között Dr. Kováts Miklós, egykori osztályfőnökük vezetésével a kassai magyar iparisták 1994-ben érettségizett diákjai, hogy hálát adjanak a kapott talentumokért és további erőt, felismerést és bátorságot kérjenek a még elvégzendő feladatokhoz.

 

A szentmise záró áldása után a szent kassai vértanúk ima-kilenced füzetét kapták emlékül, hogy amint ők, bár különböző nemzetiségűek voltak, de tudtak egy célért kiállni és helytállni, úgy most ők is - mi is - tudjunk egy akarattal kiállni szellemi, lelki és gazdasági értékeink őrzése, ápolása és továbbadása érdekében.

 

Ma egyházunk az évközi idő 28. vasárnapját ünnepli – mondta a szentmise bevezetőjében Gábor Bertalan, esperes-plébános, egykori iparista. A mai evangélium a 10 leprásról szól, akiket az Úr Jézus meggyógyított, de hálát adni csak egy jött vissza: az idegen szamaritánus.

 

Örülök, hogy ezen a vasárnapon is a helyünkön vagyunk. Ma is azért, hogy hálát adjunk és köszönetet mondjunk Istennek egymásért, és egymásnak egymásért.

 

Megkülönbözetett tisztelettel és szeretettel köszöntöm a magyar iparisták egyik jubiláló érettségi osztályát – mélyen tisztelt Kováts Miklós, tanár úr vezetésével.

 

            Örülök, hogy együtt vagyunk. Annál is inkább, mivel összetartozásunk során sok lehetőség volt az együttörvendezésre, de volt alkalom a bánatra, a gyászra, a szomorúságra is.

 

            Hála Istennek, hogy az öröm idején nem váltunk könnyelművé, és a bánat idején nem estünk kétségbe, de együtt maradtunk, vállalva a helytállást, a kihívások pergőtüzét.

 

            Imádkozzunk tehát ezen a vasárnapon is úgy, mint mindig: egyházközségünk hívő népéért, városunk minden lakosáért, népünkért határon innen határon túl – ma különösképpen, hiszen odaát helyhatósági választások vannak.

 

            Imádkozzunk, elhuny szeretteinkért is, többek között az egykor tragikusan elhunyt Szafko Zoltán testvérünkért is, valamint az ő élő és elhunyt hozzátartozóiért, osztálytársaiért, tanáraiért és minden volt és mostani iparistáért.

 

 

FOTÓgaléria itt:

 

VIDEÓ a szentmiséről itt:

Ma 16.4.2021 van, névnapját unnepli Csongor, holnap Rudolf.
Gratulálunk!
Hírek
Iparista hálaadás
|
Készítette: romkat.sk
|