Budapesti barátaink látogatása

Gábor Bertalan | 26.10.2019

 

 

2019. október 24-én két újságíró, Szerdahelyi Csongor és Rochlitz Bernadett háromnapos baráti látogatásra érkezett hozzánk Budapestről, hogy felelevenítve a hajdani közös emlékeket, újabb álmokról és tervekről beszélgessenek velünk.

 

A találkozó - hittanosaink segédletével - szentmisével kezdődött, amelyben a hívek egy csoportja a veszélybe került magzatokért imádkozott, életekért határon innen és határon túl.

 

Pénteken a város és a környék nevezetességeivel ismerkedtek. Beszélgetést folytattak a káplán atyával a papi élet kezdetéről és hivatásának indulásáról. Este megtekintették a makranci templom féltve őrzött kincsét, a hármas ereklyét és annak rövid történetét. Szombaton meglátogatva az épülő iskolát a Nagy István iskolaigazgatóval társalogtak.

 

A régi emlékek felidézése és az új tervek reményteli megvalósulásának közös öröme arra enged következtetni, hogy napjaink történésére is igaz a mondás: Múltunk a reményünk – Krisztus a jövőnk.

 

Ezúton is köszönet mindenkinek, akik értik az idők jelét és megvalósítják Joel próféta jövendölését: „… kitöltöm majd lelkemet minden emberre. Fiaitok és leányaitok prófétálni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok látomásokat látnak.” (Joel 3,1)

 

FOTÓgaléria itt:

Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Budapesti barátaink látogatása
|
Készítette: romkat.sk
|