Fellobbant a 2. gyertya lángja is

Gábor Bertalan | 9.12.2019

 

A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont intézményei adventi koszorúin is fellobbant a 2. gyertya lángja is. 

 

Nemcsak a koszorúk fényesebbek, de a szívek is. Az adventi idő lehetőséget ad a jótékonykodásra is. Idő adatik, hogy átgondoljuk, valóban szükségünk van-e annyi mindenre, ami körülvesz bennünket?

 

Átnézve szekrényeinket, tárolóinkat, megtelt hűtőinket, jó, ha keressük azokat, akik tudják használni, ami nekünk már nem szükséges, de nekik esetleg az életet jelenthetik.

 

Az intézmény tantestülete és növendékei az idén is „cipős-doboz” akciót szervez. Összegyűjtik a kárpátaljai Beregszászi Sámuel Alapítvány rászorulóinak felajánlott dolgaikat. Igyekeznek tudatosítani önmagukban, lehet, hogy ami számukra kevés vagy jelentéktelen, az másnak fontos lehet és szükséges.

 

Az akcióban és az akció által elsősorban az emberi gesztus a fontos, az, ami a dolgok mögött van: gondolunk másokra, segíteni akarunk, embernek, felebarátnak tekintjük a másikat, nincs elfelejtve. Ezzel teljesítjük Szent Pál apostol figyelmeztetését: „Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt benneteket Isten dicsőségére.” (Róm 15,7) „…semmi rosszat ne tegyetek, hanem a jót tegyétek…” (vö. 2Kor 13,7)

 

 

 

   

Ma 21.6.2021 van, névnapját unnepli Alajos, holnap Paulina.
Gratulálunk!
Hírek
Fellobbant a 2. gyertya lángja is
|
Készítette: romkat.sk
|
close