Karácsony I. napja - 2019

Gábor Bertalan | 25.12.2019

 

            Isten azt sugallja, hogy Jézus Krisztus nemcsak eljött közénk, de velünk is maradt. Velünk maradt tanításában, megváltó művében, legkülönösebb, legáthatóbb módon a szentmisében és az Oltáriszentségben. Testünk, és lelkünk tápláléka akar lenni. „Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon” (Jn 6,54). Ennyire szeret minket az Isten! Ő vállalta a mi didergő, kiszolgáltatott emberi életünket, hogy elvezessen minket a saját örök és boldog isteni életébe. 

            Karácsonyi örömünk ne fáradjon el az ünnepek végére, hanem legyen része mindennapi életünknek! Készüljünk bizalommal az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra úgy, hogy januártól szeptemberig minden hónap első péntekén, kilenc egymást követő hónapban bűneinktől megtisztulva, a kegyelem állapotában, folyamatosan járulunk szentáldozáshoz. Jézus Szíve ígéretei között az Alacoque Szent Margitnak adott magán-kinyilatkoztatás alapján beteljesül a ígéretet : „Mindazok számára, akik kilenc egymásután következő hónap első péntekén áldoznak, megígérem a végső megtérés ajándékát; ők nem velem ellenségeskedésben fognak meghalni, hanem megkapják a Szentségeket és Szívem biztos menedékük lesz a végső pillanatban”.

            Legyen ez a karácsony is szívünkben egy újabb élet kezdete, egy új erőforrás, egy új egység Krisztussal és kezdete annak az életnek, ami sohasem ér véget, mert felragyogott ránk Krisztus, az Örök Nap, aki sohasem lát alkonyt…

            A beharangozás után Mihályi Molnár László, főkurátor köszöntötte a híveket: „Miután ünneplőbe öltöztettük házainkat és tegnap este ünneplőbe öltözve elköltöttük az ünnepi vacsorát, méltó és igazságos, ünneplőbe öltöztetni a lelkünket is. Ebben segít nekünk most a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont néhány diákjának éneklése is – kérem, hallgassuk őket szeretettel. Hangolódjunk a karácsony titkának mélyebb megértésére.” 

 

            Köszönet Dórinak, Kevinnek, Szaniszló tanító néninek, a szülőknek és mindenkinek, akik ilyen módon is elősegítették karácsony evangéliumi üzenetének mélyebb megértését.


FOTÓgaléria itt

Ma 16.4.2021 van, névnapját unnepli Csongor, holnap Rudolf.
Gratulálunk!
Hírek
Karácsony I. napja - 2019
|
Készítette: romkat.sk
|