Szentségimádás – 2020.3.25.

Gábor Bertalan | 25.3.2020

 

            Amint arról már értesültünk Ferenc pápa március 25-re világméretű közös imádságra hívott mindenkit a világjárvány kapcsán.

            „Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a magasságos, mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a Miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk. Azon a napon, amikor sok keresztény arra emlékezik, hogy Szűz Mária hírt kapott az Ige megtestesüléséről, könyörögjünk közösen, hogy az Úr hallgassa meg összes tanítványa egy lélekkel mondott imáját, akik a feltámadt Krisztus győzelmének megünneplésére készülnek.

            A vírus világméretű terjedésére az ima, az együttérzés és a gyengédség világméretű terjedésével akarunk válaszolni. Maradjunk egyek! Éreztessük meg közelségünket a legmagányosabb és leginkább megpróbált emberekkel! Éreztessük meg közelségünket az orvosokkal, az egészségügyi dolgozókkal, az ápolókkal és ápolónőkkel, az önkéntesekkel… Közelségünket a hatóságokkal, akiknek szigorú intézkedéseket kell hozniuk, de a mi érdekünkben! Közelségünket a rendőrökkel és a katonákkal, akik próbálják fenntartani a rendet az utcákon, gondoljunk rájuk, hogy megtegyék mindazt, amit a kormány kér tőlük valamennyiünk java érdekében! Éreztessük meg közelségünket mindenkivel!"

            Mi is csatlakozva Ferenc pápa felhívásához, a kihelyezett Oltáriszentség előtt három nyelven: latinul, magyarul és szlovákul elénekeltük a Miatyánkot, majd ezt követően elimádkoztuk Erdő Péter bíboros úr imáját magyarul, szlovák nyelven az Abos-kőszegi Szűzanyához fohászkodtunk.

            A közös imát szentségi áldással zártuk városunkra és minden lakójára.

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Szentségimádás – 2020.3.25.
|
Készítette: romkat.sk
|
close