VIRÁGVASÁRNAP, AZ ÚR SZENVEDÉSÉNEK VASÁRNAPJA

Gábor Bertalan | 5.4.2020

 

 

            A Nagyböjt eleje óta igyekeztünk szívünket bűnbánattal és jócselekedetekkel előkészíteni a közelgő ünnepekre. Sajnos, nem úgy, mint máskor. Nincs alkalmunk a bűnbánat szentségéhez járulni, sem fizikailag részesülni az Eucharisztiában. Remélhetőleg, kezdjük értékelni és tudatosítani, hogy mit jelent, vasárnapról – vasárnapra, ünnepről ünnepre a helyünkön lenni a templomban. Talán most már jobban értjük, hogy mit jelentenek ezek a szavak. Olykor talán, meg-megmosolyogtuk, amikor a múltban – nem egyszer - ismételgettük ezeket a szavakat. Ám, most, amikor saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mit jelent Istennépe közösségének hiánya, és az élő találkozás a szentségi Jézussal – vagyis, hogy a vallásos embernek mit jelent a vasárnap, sejtjük, hogy miért ismételgettük. 

 

            Ma azért gyűltünk össze, hogy az egész Egyházzal lélekben előre átéljük Urunk húsvéti misztériumát: szenvedését és feltámadását. Ő ugyanis ezt a misztériumot akarta beteljesíteni akkor, amikor fölment városába, Jeruzsálembe. Szívünk élő hitével és odaadásával emlékeztünk erre az üdvösségszerző bevonulásra. Lélekben az Úr Jézus nyomába léptünk, hogy amint kegyelméből társai vagyunk a mindennapi kereszthordozásban, úgy a feltámadás és örök élet reményében akarjunk jót tenni akkor is, ha azt közvetlen, vagy tágabb környezetünk nem értékeli. Közösen imádkoztunk, kértük Isten áldását önmagunkra és a barkaágakra.

 

Hirdetés

 

Kedves Hívek és Testvéreim – szerte a nagyvilágban!

 

A jövő hét folyamán szentmisék rendje, mint általában.

A magyar nyelvű szentmisék – Nagyhétfőn este 5-kor, Nagykedden reggel 8-kor, Nagyszerdán este 5-kor.

 

A nagycsütörtöki háromnyelvű szentmise este 5 órakor kezdődik.

Nagypénteken 3 órakor.

Nagyszombaton este félnyolckor.

Húsvét vasárnap reggel 7:00-kor a húsvéti ételek online megáldása lesz innen a templomból. Ha valaki mégis elhozná a templomba, kérem, a letakart kosarát helyezze rá a templomkörüli kőfalra és üljön vissza a kocsijába. A szertartás alatt a káplán atyával kimegyünk a templomból és megszenteljük az ételeket.

 

Bizalomra bátorítom a kedves Híveket, hogy ha a Szentatya, Ferenc pápa rendkívüli online áldása elegendő volt a teljes búcsú elnyeréséhez szerte a nagyvilágban minden jóakaratú ember részére, legyünk biztosak abban is, hogy otthonainkban az asztalainkra helyezett ételeink is megáldatnak.

 

Honlapunkon megtalálható és letölthető a család közös imádsága a Szent Három-nap alatt, valamint Barsi Balázs, ferences atya lelki útmutatója. Hasonlóképpen megtalálható az áldás, amelyet a családfő vezet a húsvéti eledelek megáldása során.

 

Több lehetőségünk van - válasszunk.

Adja Isten, hogy jól, jót és helyesen válasszunk. Hallottuk, hogy az Úr Jézus kortársai Barabást választották, habár korábban még Hozsannát kiáltoztak… Így változik az emberek értékrendje.

 

Bárcsak mindig a Legfőbb Jót, Urunkat, Istenünket választanánk és Őt egyre jobban megismernénk, megszeretnénk, és parancsai szerint élnénk.

 

 

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
VIRÁGVASÁRNAP, AZ ÚR SZENVEDÉSÉNEK VASÁRNAPJA
|
Készítette: romkat.sk
|
close