A húsvéti ételek megáldása - 2020

Gábor Bertalan | 12.4.2020

 

 

A koronavírus-járvány miatt a húsvéti eledelek megáldása az idén a templomban történt, ami egyben online áldás is volt.

 

Az online áldástól nem kell ódzkodnunk, hiszen ha a Szentatya, Ferenc pápa teljes búcsút adó áldása a hírközlőeszközök segítségével hatékony volt, akkor minden bizonnyal otthon az asztalainkra kihelyezett ételeink is megáldattak, ha a hívek azt ezzel a szándékkal tették ki az asztalra és fogadták a papjaink közvetített áldást.

 

A második lehetőség az volt, hogy a hívek a lezárt kosaraikat a templomkerítés falára helyezték és visszaültek a kocsijukba. A koronavírus-járvány miatt ugyanis a gyülekezés tilos volt. Lelkipásztoraink - az evangélium ünnepélyes hirdetése után, kimentek a templomból és megáldották az odahelyezett ételeket.

 

A harmadik lehetőség azt volt, hogy családfő - a honlapunkon megtalálható a húsvététi eledelek otthontörténő megáldásának a szövege alapján - végezhette el az áldást a család többi tagja jelenlétében.

 

A templomi ételszentelés befejeztével a szokásnak megfelelően – Pál apostol buzdítása szerint, aki az oltárt szolgálja, részesüljön az oltár adományaiból – a hívek, Isten dicsőségére adakozhattak a templom javára. Adományaikat elhelyezhették a templom kapujában kihelyezett zárt perselybe.

 

Hasonlóképpen a plébánia honlapján feltűntetett számlaszámra is lehet küldeni adományt. Mivel vasárnapi perselyezésre nincs lehetőség, viszont az inkasszó számlákat fizetni kell, ezért is köszönünk, minden megértő és jó szándékkal adott, illetve küldött adományt.

 

Köszönjük, hogy a szent három napot lélekben együtt ünnepeltük. Imádkozzunk, könyörögjünk továbbra is és tegyünk meg mindent a járvány terjedése, illetve megszűnése érdekében.  

 

Adja Isten, hogy a jóban megmaradjunk, védjük egymás testi - lelki épségét, örök üdvösségünkön munkálkodni soha meg ne szűnjünk, s úgy éljünk, hogy Isten kegyelméből elérjük életünk célját – az örök üdvösséget.

 

FOTÓgeléria itt:

 

VIDEÓ itt:

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
A húsvéti ételek megáldása - 2020
|
Készítette: romkat.sk
|