Júniusi újrakezdés…

Gábor Bertalan | 2.6.2020

 

2020. június 1-jén újraindult az alapiskolák alsóbb osztályos diákjainak tanítása. Iskolaközpontunkban közös imában kértük a Szentlelket, hogy újítson meg minket és a körülöttünk levő világot. A hónapokkal ezelőtt megállt élet, most fokozatosan visszatér egy elevenebb, nyitottabb életvitelhez.

Imádkoztunk, hogy ne onnan kezdjük, ahol abbahagytuk, de szűrjük le a tanulságokat. Adja Isten, hogy a jövőben jobban észrevegyük, hogy mi a lényeges: képesek legyünk segíteni, vigyázni egymásra családon, egyházon, nemzeten belül – határon innen és határon túl, vagyis nemzedékünk szolidárisabb és öntudatosabb legyen. Fontos az is, hogy életünkben tudjuk megkeresni a legfontosabbakat, a találkozásokat egymással és Istennel az eucharisztikus Krisztus által.

Sokan a koronavírus-járványa miatt az éltető szentségeket nem vehették magukhoz. Sokan, csak vágyták az Eucharisztiát. Most újra van lehetőségünk. Találkozzunk Vele, hogy megértsük és megéljük: „A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Krisztus azért jött, hogy életünk legyen és bőségben legyen.“ (vö. Jn 10,10).

Életmagatartásunk tükrözze vissza szerény meggyőződésünket, hogy a hamuért ejtett könnyeken túl, fontosabb a láng méltóságteljes továbbadása 

 

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
Júniusi újrakezdés…
|
Készítette: romkat.sk
|
close