Zarándoklat a Szent László forráshoz

Gábor Bertalan | 29.6.2020

 

 

2020. június 27-én egyházközségünk néhány lelkes híve kíséretében a helyi egyháztanács főkurátora Mihályi Molnár László és családtagjai a debrődi Szent László forráshoz zarándokoltak, hogy ott a minden források forrásától, Urunktól, Jézus Krisztustól erőt, bátorírást, tettrekészséget, kitartást kérjenek önmaguk és népünk számára, határon innen és határon túl.

 

Az indulás előtt esperes-plébánosunk névnapja kapcsán köszöntötte az ünnepelt főkurátort és mellére tűzte az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelvénymeghívóját – Találkozzunk Jézussal Budapesten, arra kérve őt és a lelkes csapatot, hogy vigyék magukkal a szűkebb pátria kérését is: Közép-kelet Európa népei Budapesten az Eucharisztiában közénk érkező Krisztusban találják meg a múlt sebeit gyógyító Orvost és orvosságát.

 

2020. június 28-án a szentmise záró-áldása előtt a hála, a megbecsülés és a bátorság jeleként a zarándokok többi tagja is, (összesen nyolcan) megkapták a kitűzőt. A zarándokok legfiatalabb tagja a 7 éves Molnár Sára volt,  aki már két éve is végiggyalogolta az utat. Teljesítményéért Ferenc pápa tavalyi csíksomlyói látogatására készített és onnan hozott kitűzőt kapta emlékül, hogy őrizze és továbbadja a lelkesedés, a kitartás, a hűség és a felelősségteljesség szent tüzét.

 

Kitűzőt kapott Balta Rita, az egyházi iskola 3.A osztályos tanulója is, aki a külhoni magyar óvodások és kisiskolások "Miénk a város" versenyében 100 000 forint értékű Csodasarkot nyert a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontnak. Az online versenyt a Nemzetpolitikai államtitkárság hirdette meg 2020. április elején, nyolc héten át tartott, és 2500 gyermek kapcsolódott bele. Ritát osztályfőnöke, Szaniszló Mária nevezte. Naponta rajzos, rejtvényes feladatokat kellett megoldani, amelyekbe olykor az egész család is bevonásra került. Intézménybe ősszel a 22 nyertes felvidéki Csodasarok egyike kerül. A kitűző méltó helyre került… 

 

A közös zarándoklat, az ima, a szentmiséken való rendszeres aktív részvétel ismét bizonyítja közelmúlt bölcsességét: a hamut ne sirassuk, de a lángot, a lángot - szentjeink örökségét – bátran adjuk tovább. Megéri, érdemes…  

 

FOTÓgaléria itt:

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
Zarándoklat a Szent László forráshoz
|
Készítette: romkat.sk
|