Főpapi szentmise Kassán

Gábor Bertalan | 12.7.2020

 

Bernard Bober, kassai érsek-metropolita 10 éve, 2010. július 10-én vette át a főegyházmegye vezetését. Ebből az alkalomból 2020. július 10-én, elődjével Alojz Tkáč, emeritus főpásztorral és Marek Forgáč, segédpüspökével, a kúria és a főegyházmegye intézeteinek papjaival, legközelebbi munkatársai jelenlétében hálaadó szentmisét mutatott be az Árpád-házi Szent Erzsébet székesegyházban.

 

A segédpüspök ünnepi homíliájában az érsekfőpásztor jelmondata alapján: „szeretettel, engedelmességgel és irgalommal” utalt a jubiláló főpásztor vezetői készségére, igyekezetére és tettrekészségére.

 

A szentmise ünnepi áldása előtt Ján Urbán, irodaigazgató köszöntötte az érsekfőpásztort, kiemelve a főegyházmegye védőszentjének, Szent András apostol kultuszának elindítását, boldog Koleszár Anna, boldoggá avatását, a Szent Kassai Vértanúk méltóságteljes jubileumi megünneplését. Örömmel biztosította a főpásztort a papság és a laikus munkatársak további készséges együttműködéséről, a közös felelősségvállalásról és a Lélekre való együttes odafigyelésre, hogy a főegyházmegye lelki élete a jövőben is szeretet-, engedelmes-, és irgalom teljes legyen.

Ma 21.6.2021 van, névnapját unnepli Alajos, holnap Paulina.
Gratulálunk!
Hírek
Főpapi szentmise Kassán
|
Készítette: romkat.sk
|
close