Példás életünk gyümölcseként…

G.B. | 25.10.2020

 

 

2020. október 25-én a koronavírus-járvány egészségügyi előírásainak szigorú figyelembe vételével, a kijárási tilalomra való tekintettel, plébániatemplomunkban is csak a hívek részvétele nélkül volt szentmise

 

Köszönöm technikusaink közel egyórás igyekezetét, hogy a közvetítés ezúton minél jobb és kifogástalanabb lehetett. Köszönöm a liturgikus munkatársaknak is a közreműködést, hogy liturgiánk lélekemelő lehetett.

 

Örülünk, hogy együtt imádkoztunk: Nagykapostól Pozsonyig, Miskolctól Budapestig, Komáromtól Délvidékig, Ungvártól Csíksomlyóig, Szepsitől Koppenhágáig.

 

Köszönöm a visszajelzéseket az egyenes adást illetően. Többek között Kassáról jelezték, hogy Mária testvérünk - aki unokáját pátyolgatja Koppenhágában – rendszeresen követi közös szentmisénket. Örülök, hogy miután egykor kassai káplánként megkereszteltem a fiát, most együtt imádkozhattunk cseperedő unokájáért.

 

Technikusunk jelezte, hogy a szentmisét a You-tube csatornán: 210, a plébániánk honlapján: 309 készüléken követték. Vasárnap estig már 525-en tekintették meg liturgiánkat.

 

Köszönjük, hogy nemzeti ünnepünk közelségében ezen a vasárnapon is tudatosítottuk - mindnyájunk életében eljön a pillanat, amikor rájövünk: kell egy hely, egy nyelv, egy otthon, ahol az ember az övéi között, szeretetben, biztonságban élheti életét, ahová mindig visszatérhetünk, ahol az élet nem hullik a semmibe.

 

Adja Isten, hogy nemzedékünk is beismerje és elismerje, itt és most mi következünk: népünknek, hazánknak, egyházunknak most ránk van szüksége. Adja Isten, hogy amikor gyermekeink, unokáink és dédunokáink rádöbbenek a haza, az egyház, a nemzet szükségességére - példás életünk gyümölcseként legyen még haza, egyház, nemzet és templom.

 

Ebben a készségünkben erősítsen meg mindnyájunkat – határon és tengeren, innen és túl – az Anyaszentegyház áldása: az Atya, a + Fiú és a Szentlélek. Ámen. 

 

Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Példás életünk gyümölcseként…
|
Készítette: romkat.sk
|
close