Advent III. vasárnapja

Gábor Bertalan | 13.12.2020

 

 

Az ünnepi bevonulás után a 3. gyertya meggyújtását ismét Szalontay Ábel, fő-ministráns elmélkedése előzte meg.

 

Újabb gyertyát gyújtunk, immár a harmadikat. Ha egy kicsit messzebb nézünk családi és közösségi otthonainktól, nem egyszer látunk elhanyagolt gyermekeket, dacos, egymást mardosó embereket, feldúlt családi otthonokat és közösségeket. Gyengék vagyunk és esendők, de erősek leszünk, ha imáink, szenvedésünk és munkánk felajánlásával, mindannyiunk lelkébe eljön Jézus, az élő Isten bölcsessége és világossága.

 

Kedves kötelességünk, hogy életmagatartásunkkal tanúi legyünk Isten szeretetének. Jó szavunkkal, példánkkal, nevelésünkkel, a rászorultak testi-lelki megsegítésével, a szomorkodók megvigasztalásával sokat tehetünk a jóság és az irgalom terjesztéséért.  Igyekezzünk valóra váltani Szent Pál apostol ajánlását: „Örüljetek testvérek, az Úrban mindig, újra mondom, örüljetek. Ismerje meg mindenki szelídségeteket: az Úr közel van. Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók, hanem mindenben terjesszétek kéréseiteket Isten elé”. (Fil 4,1-6)

 

I. Ádventet ünneplünk, kis Jézusra várunk, hogy szent kegyelmével jó útra találjunk. Bánattal, de hittel várjuk segítséged, hogy Karácsony napján, köszönthessünk Téged.

 

II. Új világot gyújtasz, hogy helyesen lássunk, hol s hogyan keressük, igaz boldogságunk. E harmadik gyertya, serkent, buzdít minket, hogy feléd Jézusunk, fordítsuk szívünket.

 

Verselt Kuzma Barbara és Balta Rita, majd adventi koszorúnkon meggyújtották a 3. Gyertyát.

 

Ó, Bölcsesség, aki a magasságbeli ajkáról jöttél, aki a kezdettől a végig mindeneket elérsz, aki erősen és szelíden kormányzol mindenkit: jöjj el és taníts meg minket a bölcsesség törvényére.

 

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
Advent III. vasárnapja
|
Készítette: romkat.sk
|
close