Karácsonyi bűnbánat és kenyéráldás

Gábor Bertalan | 18.12.2020

 

            2020. december 17-én, délelőtt bűnbánati liturgiára és hálaadó szentmisére gyűlt össze a Szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont tantestülete és diáksága.

            Miután a környék papjai kiszolgáltatták a bűnbánat szentségét, szentmise következett, amelynek záró részében megáldásra került az Olajos cég sütötte karácsonyi kenyér.

Amint arról már beszámoltunk a magyarországi Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a „15 millió búzaszem” jótékonysági akciója folytán a szepsi esperesség részére az idén 1500.- kg lisztet adományozott. A diákok és a tantestület tagjai a záró szentmise végén egy-egy, a kapott lisztből sült megáldott kenyeret vihettek haza a családi asztalra, hogy szenteste megszegve és szétosztva azt, még inkább egyek lehessenek a hitben, a reményben, az örömben és a szeretetben – határon innen és határon túl.

Az intézmény református vallású tanárai és diákjai nagytiszteletű Molnár Árpád református lelkipásztor vezetésével a református egyházközség gyülekezeti termében gyűltek össze gyermek-istentiszteletre, amelynek végén átjöttek a katolikus templomba, ahol közösen részesültek az áldásban és a kenyéradományban.

 

Ezúton is nagy köszönet és hála a reánk gondolás nemes gesztusáért! Köszönet, hogy a magyar kormány nagylelkűsége folytán, épül az új iskola és remélhetőleg az új tanév már az új épületben kezdődhet.

 

            Adja Isten, hogy az oktató-nevelői munka továbbra is felelősségteljesen végeztessék, amelynek gyümölcse - a növendékek evangélium szerinti embersége - méltó hálája és köszönete lehessen a kapott lisztté őrölt és kenyérré sütött búzaszemeknek. Köszönet mindazoknak is, akik bármilyen módon kivették részüket a lelki nap méltóságteljes megünneplésében.

 

Áldott ünnepeket kívánunk és reményteli beteljesülést, hogy az őszi búza s majd a tavaszi is, gazdag termést hozzon és jövőre is bőven jusson kenyér minden család asztalára – határon innen és határon túl.

 

Fotógaléria

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
Karácsonyi bűnbánat és kenyéráldás
|
Készítette: romkat.sk
|