Betlehemezés - 2020

Gábor Bertalan | 26.12.2020

 

2020. december 26-án Csorba József magánvállalkozó szervezésében meglátogatta egyházközösségünket a tornagörgői fiatalok egy csoportja, hogy Ragán Dávid vezetésével pásztorjáték keretében bemutassák a szűkebb pátria egyik betlehemes játékát.

A szentmise előtt, Ragán Adrián a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont egyik diákja elmondta: társaival együtt azért érkeztek Tornagörgőről, hogy a szentmise után megosszák templomi közösségünkkel a karácsony titkát a vidékünkön kedves hagyományként őrzött pásztorjátékkal.

A hívek láthatóan nagy örömmel fogadták a pásztorjátékit, hogy így is egyek legyenek értékeink őrzésében, ápolásában és továbbadásában.

A hívek a kimenetelkor adományaikat elhelyezhették a bejáratban elhelyezett perselybe. A betlehemezők ugyanis az adományok teljes összegét az épülő Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont kápolnája ólomüvegablaka kiadásainak fedezésére kívánták tovább adni. Az adományok végösszege – 406. Euró.

A betlehemezés élőadását a budapesti MTV 1 stúdiója Bartók Csaba szerkesztő és Nagy Emese riporternő vezetésében egyenes adásban közvetítette.

Köszönjük a szíves érdeklődést és az összefogást, hogy tovább épülhet az egyházi iskolánk, ami remélhetőleg 2021 szeptemberében megnyitja kapuit azok előtt, akik a mában elkötelezetten akarják tovább adni és erősíteni a szakadozó szálakat.

Az M1 híradó adása

FOTÓgaléria itt:

 


Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
Betlehemezés - 2020
|
Készítette: romkat.sk
|