Beiratkoztak a Salkaházi Sára Iskolaközpontba

G.B. | 15.1.2015

A Szepsi Városi Művelődési Központ nagytermében ünnepélyes beiratkozást tartottak a Boldog Salkaházi Sára Magyar Tannyelvű Egyházi Iskolaközpont óvodájába, alapiskolájába és gimnáziumába.

Az alapiskolába és gimnáziumba a szülők kitöltötték a felvételi kérvényt, az egyházi ajánlólevelet, befizették a tanulmányi hozzájárulást. A helyszínen mintegy 65 gyermeket írattak be az új iskolába.
A Kassai Érsekség alapításában, Szepsiben  szeptember 1-jén megnyitja kapuit a Boldog Salkaházi Sára Magyar Tannyelvű Egyházi Iskolaközpont óvodai, alapiskolai és gimnáziumi szinten. Az ünnepélyes beiratkozás a Tudás hatalom című legújabb videó klip bemutatásával egybekötve valósult meg.  A teltházas rendezvényen a szülőkön kívül a meghívott vendégek közt jelen voltak az egyházi és civil szervezetek képviselői is.  A jelenlévőket Gábor Bertalan esperes köszöntötte.
„A beiratkozás sikeres volt, a helyszínen 65 gyermeket írattak be.” – mondta el a Felvidék.ma-nak Nagy István, a szepsi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium igazgatója.
A szülők és a Római Katolikus Plébánia kezdeményezésére még 2013-ban egyházi iskola alapításába fogtak Szepsiben. A kezdeményezés célja a jobb minőségű oktatás, a magyar és keresztény értékek megtartása, valamint a Bódva – völgye széthulló, fogyó magyarság összefogása. Az idei beiratkozási időszakban – február 15-ig – várják a diákokat. A felvételi kérvény az iskola honlapjáról ITT>>> tölthető le.  
Az óvodába a jelentkezés feltételei 2015. februárban lesznek ismertek.


Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Beiratkoztak a Salkaházi Sára Iskolaközpontba
|
Készítette: romkat.sk
|