Papa, mama, gyerekek…

Gábor Bertalan | 2.12.2017

 

 

A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont a szülői szövetséggel karöltve 2017. december 2-án, 9.00-órai kezdettel őszvégi – karácsonyváró CSALÁDI NAPOT szervezett.

 

Napjainkban, amikor megkérdőjeleznek évezredes értékeket, jó volt ismét együtt látni a felelősségteljes szülőket, pedagógusokat és egyházi személyeket.

 

Ha egy képet összefirkálnak, nemcsak a művet sértik, de az Alkotóját is. Ha egy képet restaurálnak, nemcsak a művet tisztelik meg, de az Alkotóját is.

 

Iskolánk, ünnepségeink, nevelésünk, találkozásaink is ezt a célt szolgálják.

 

Az ajándékba kapott adventi naptár, amelynek ablakát esténként egy-egy jócselekedet révén lehet csak kinyitni, remélhetőleg tevőlegesen segíti elő a helyes karácsonyvárást, az Úr érkezését közösségeinkbe és családjainkba.

 

Gyermekeink az adventi naptár mellé feladatot is kaptak – készíteni egy doboz szeretetet, azoknak a miskolci árvaházi gyerekeknek, akiknek kevesebb jutott a földi szeretetből.

 

Adja Isten, hogy Karácsony szent ünnepén gyermekeink örömmel hozzák vissza templomunk betlehemi jászolához a jócselekedetek bizonyságát, ajándékképen az Égi Ajándéknak, hogy látva lássuk és hallva hallhassuk – papa, ma, gyerekek, csupa szív és szeretet.

 

 

 

FOTÓgaléria itt: