Lelki találkozó – szív és értelemtágítás

Gábor Bertalan | 29.10.2019

 

 

2019. október 29-én Kassán az érsekség iskolaügyi osztálya a katolikus iskolák pedagógusainak lelki napot szervezett, ami szent misével kezdődött a Szent Gorazd plébániatemplomban.

 

A koncelebrált szentmise főcelebránsa Mons. Dr. Marek Forgáč, segédpüspök volt, aki homíliájában a napi evangélium kapcsán a mustármagról és a kovászról szóló példabeszéd alapján a férfi-, és a női tanár különleges küldetéséről elmélkedett.

 

A szentmise után a jelenlevők két előadást hallgathattak meg. Az elsőt, Dr. František Trstenský-től, a szepesi papnevelő intézet tanárától, a katolikus pedagógus önazonosságáról, felelősségéről, küldetéséről és a róla vallott jogos elvárásokról. A második előadást Don Jozef Luscoň, szalézi szerzetes-pap tartotta az értékrend életértékéről.

 

Jó volt együtt látni, imádkozni és megszentelődni a közel 400 elkötelezett pedagógust, akik jelenlétükkel is bizonyították, hogy készek továbbadni és felvállalni a magvetés fáradságát, a társadalom és benne közösségeink evangéliumi kovászosítását.

 

Köszönjük…